In actie voor vluchtelingen

Wil jij in actie komen voor vluchtelingen? Maak hier jouw eigen actiepagina aan en zamel geld in voor VluchtelingenWerk Nederland. Laat je sponsoren voor jouw sportieve actie, verzamel lege flessen en doneer het statiegeld, of vraag je verjaardagsgasten om een gift in plaats van een cadeau. Het maakt niet uit wat je doet. Jouw inzet telt! 

Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. Ze vluchten voor onderdrukking, oorlog en geweld. Als vluchtelingen in Nederland komen zijn ze wel veilig, maar hebben verder helemaal niets. Geen familie, geen huis, geen zekerheid. Met jouw actie help je vluchtelingen in Nederland bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Jij doet toch ook mee?!

Kom in actie voor vluchtelingen

Kom in actie voor een speciaal project

Vragen?

Wil je in actie komen voor VluchtelingenWerk en heb je vragen? Neem dan contact op met Simone Willemse (020) 346 7202 of actie@vluchtelingenwerk.nl

 

 

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 2.070 km afgelegd
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je familie of bijvoorbeeld je kookclub. Bekijk hieronder de acties van anderen en laat je inspireren! 

Start actie
Bekijk alle

Crowdfundingsactie voor verscheurde gezinnen

30-11-2021 | 22:48 'Hoe het is om gescheiden te zijn van je kinderen, kun je je niet voorstellen. Die pijn ken je alleen als je het zelf meemaakt.' Net als veel vluchtelingen moest de Afghaanse Farhad zijn gezin achterlaten toen hij halsoverkop zijn land ontvluchtte. Wij brengen door oorlog verscheurde gezinnen weer samen, maar kunnen dat niet alleen. Daarom lanceren we, op Giving Tuesday, de crowdfundingsactie Verbonden door liefde, Verscheurd door oorlog op samenvoorgezinnen.nl. Duivels dilemmaVluchtelingen komen vaak voor een duivels dilemma te staan: zij moeten hun land ontvluchten, maar kunnen of durven hun kinderen niet mee te nemen op de levensgevaarlijke vluchtreis. Veel ouders besluiten daarom dat een van hen, meestal de man, vooruit reist om een veilige plek te zoeken. Met alle risico's van dien en bestemming onbekend. Slopende onzekerheidAangekomen in Nederland begint voor hen een slopende, onzekere periode. Ze hebben een veilige plek gevonden, maar zullen zij hun geliefde en kinderen ooit weer zien? Vluchtelingen die in Nederland een verblijfsvergunning krijgen, mogen gezinshereniging aanvragen. Zij hebben immers, net ieder mens, recht op een gezinsleven. De duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen vluchtelingen bij het indienen van de ingewikkelde gezinsherenigingsaanvraag. Vaders aan het woordDe procedure die aan gezinshereniging voorafgaat is ingewikkeld en langdurig. Al die maanden - of zelfs jaren! - leven vluchtelingen gescheiden van hun gezin. Op samenvoorgezinnen.nl vertellen Mohamad uit Syrië, Ikram uit Pakistan en Farhad uit Afghanistan over de pijn van het gemis. VluchtelingenWerk ziet dagelijks hoe de zorgen om achtergebleven partners en kinderen de integratie van vluchtelingen ernstig belemmert. Belang van NoodfondsAls de IND een gezinshereniging eenmaal heeft toegekend, vormen de hoge kosten die daarbij komen kijken vaak een laatste struikelblok. Met deze crowdfundingsactie willen wij vluchtelingen daarbij helpen. De opbrengsten gaan naar het Noodfonds van VluchtelingenWerk. Vluchtelingen kunnen een beroep doen op dit fonds voor, bijvoorbeeld, een tegemoetkoming voor de vliegtickets. Wil jij meehelpen zodat door oorlog verscheurde gezinnen eindelijk weer samen kunnen zijn? Ga naar samenvoorgezinnen.nl! Breng verscheurde gezinnen weer samen!Vluchten is levensgevaarlijk. Daarom moeten vluchtelingen vaak noodgedwongen hun gezin achterlaten. Maar de zorgen over de veiligheid van achtergebleven gezinsleden blijven. Zolang zij nog gevaar lopen, is het onmogelijk om een nieuw leven op te bouwen. Samen met jou willen we samen met jou zoveel mogelijk verscheurde gezinnen samenbrengen. Help jij mee? Ja, ik help mee      
Lees meer
Bekijk alle
€ 58

Neda

08-12-2021 | 23:31 Aan: Support Refugee Families To Reunite