Ronde van Nederland op de fiets

Charles Cox

Still to go

Normal 040d0e928cc0b8e3853b8213e3acf34d2c9657e8
Qr
from € 9.000 (80%)
0 m covered
My goal 1.800 km | reached 0%

Graag wil ik geld inzamelen voor de gezinshereniging van vluchtelingen, door in 9 dagen 1800 kilometer te fietsen (De Ronde van Nederland)


Als teamleider van VluchtelingenWerk in het AZC Grave zie ik hoeveel geduld mensen moeten opbrengen, voordat hun gezin uiteindelijk naar Nederland kan komen in het kader van gezinshereniging. Eerst moeten ze vaak lang wachten totdat ze een beslissing op hun eigen asielaanvraag krijgen, en als die uiteindelijk komt en de beslissing is positief, dan kan gestart worden met de aanvraag voor gezinshereniging. VluchtelingenWerk begeleidt deze gezinsherenigingsprocedure, en we zien daarbij dat het voor degene die zijn/haar gezin wil laten komen soms erg moeilijk is om te wachten totdat de procedure eindelijk is afgelopen. Soms zijn gezinnen al jarenlang uit elkaar getrokken en heeft de aanvrager zijn/haar partner en kinderen al die tijd niet meer gezien.

Als dan uiteindelijk groen licht wordt gegeven voor de komst van het gezin, moeten er vaak hoge kosten worden gemaakt voor de reis naar de ambassade en vervolgens naar Nederland. Gelukkig heeft VluchtelingenWerk een fonds waaruit geld kan worden toegekend om een deel van bijvoorbeeld ticketkosten te dekken. Mijn ervaring is dat mensen vaak geen geld hebben voor vliegtickets, en dan helpt het heel erg als in ieder geval een deel kan worden opgevangen door het Vluchtelingenfonds. Mensen zijn dan ook erg dankbaar, en het geeft veel voldoening als mijn collega's en ik uiteindelijk het gezin hier weer samen zien.

Het leek me daarom goed om een actie te starten om geld in te zamelen voor het Vluchtelingenfonds. Ik zou sowieso al deelnemen aan een lange afstandswedstrijd voor racefietsers, waarbij 1800 km wordt gefietst langs de grenzen van Nederland. Het geeft me extra veel motivatie om dit voor vluchtelingen te doen. Volgens de regels van de wedstrijd moet ik binnen 9 dagen binnen zijn en mag ik geen hulp van derden krijgen onderweg, ik ben dus zelfvoorzienend.  Ik zal (als dat dan kan ivm Corona) in hotels slapen onderweg, maar ik neem ook een shelter mee om zo nodig te kunnen kamperen. Er zijn deelnemers die misschien wel 400 km op een dag fietsen, maar dat ga ik zeker niet halen. Ik begin mijn fietstocht op 30 april en doe het op mijn gemak. Ik zal de 9 dagen wel nodig hebben om de finish in Amerongen (bij Utrecht) te halen.Alvast bedankt voor je donatie!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€ 15 10-04-2021 | 21:54
€ 15 05-04-2021 | 21:29 Gewoon omdat het een mooie actie van je is Charles. Veel succes!
€ 15 05-04-2021 | 09:43 Charles, Goeie actie :-)
€ 10 27-03-2021 | 11:50 Ik draag vluchtelingen een warm hart toe . Ben zelf taalcoach geweest en bevriend geraakt met deze familie . Ik weet door het werk van mij dochter in Rotterdam bij de stichting Mano hoeveel moeite en verdriet het deze mensen kost om te herenigen en een bestaan hier op te bouwen . Veel succes Charles ! Ik ben zelf ook fietser 🚴🏽‍♂️
€ 25 21-03-2021 | 14:03 Super mooie actie voor een belangrijk doel. Succes, Charles.