Lieve briefjes verzamelen

Dit is de actie van Rob Pietersen

( Lid van team: VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland )

Normal 344fd2d4d351a710915e07f995ff737db35a4892
van totaal € 1.250 (18%)

Wie helpt ons meer vluchtelinggezinnen te herenigen?

 

Zomaar vandaag in onze mailbox: een heel bijzonder, mooi bedankbriefje van een cliënt. ‘Mijn, vrouw, kinderen en ik hebben er geen woorden voor hoe dankbaar wij zijn. Voor jullie hulp en de donatie, die ervoor heeft gezorgd dat ons gezin is herenigd. We zijn zó gelukkig.’

Herenigd en compleet. Compleet gelukkig en dankbaar. Vandaar dat lieve briefje.

Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Maar de bodem van ons VluchtelingenFonds is in zicht. Vandaar deze actie om geld in te zamelen. Om zo nog heel veel lieve bedankbriefjes van herenigde gezinnen te verzamelen.

Lees hier meer over het hoe en waarom wij van Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland (Zuid-Holland & Zeeland) geld nodig hebben om meer gezinsherenigingen tot stand te brengen: https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederlandeen-lief-bedankbriefje-van-een-compleet-gelukkig-gezin

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
11-03-2019 | 17:18
08-03-2019 | 19:31
06-03-2019 | 13:30
04-03-2019 | 15:38
28-02-2019 | 18:02
Bekijk alle

Een lief bedankbriefje van een compleet, gelukkig gezin

26-02-2019 | 11:45 Zomaar vandaag in onze mailbox: een heel bijzonder, mooi bedankbriefje van een cliënt. ‘Mijn, vrouw, kinderen en ik hebben er geen woorden voor hoe dankbaar wij zijn. Voor jullie hulp en de donatie, die ervoor heeft gezorgd dat ons gezin is herenigd. We zijn zó gelukkig.’ De cliënt kwam via Maleisië alleen naar Nederland. Nadat hij zijn verblijfsvergunning kreeg, werd de procedure gezinshereniging in werking gezet. In oktober 2018 kregen zijn vrouw en twee kinderen toestemming vanuit Kuala Lumpur deze kant op komen. De douane accpteerde zonder aanwijsbare reden het absoluut geldige reisdocucument van één zoon niet. Hij moest – zo bleek vlak voor vertrek – in Maleisië achterblijven. Wat een feestdag had moeten worden, werd dat allerminst. Geen slingers, maar nóg meer stress. Het gezin was nog niet compleet. Compleet gelukkig Juridisch begeleider Nina Hol van VluchtelingenWerk Rotterdam reageerde snel en adequaat. Zij regelde via ons VluchtelingenFonds geld voor de vader om supersnel zijn achtergebleven zoon op te halen. ‘Anis heeft daar alles met de lokale overheid kunnen regelen. Vervolgens konden ze samen naar Nederland reizen, waar ze nu in Rotterdam als gezin verder kunnen.’ Herenigd en compleet. Compleet gelukkig en dankbaar. Vandaar dat lieve briefje. Bodem in zicht Nina Hol deed in dit bijzondere geval een beroep op ons VluchtelingenFonds. Dat is een potje met donaties van particulieren, bedrijven, organisaties en kerken. Het fonds helpt als statushouders bij de gezinshereniging extreem hoge kosten hebben, of in andere bijzondere, onvoorziene noodgevallen. Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Al die gezinsherenigingen hebben echter ook tot gevolg dat de bodem van ons VluchtelingenFonds in zicht komt. Jouw gift is welkom Integreren, meedoen: dat kan pas als iedereen mee is. Help gezinnen herenigen. Jouw gift is méér dan welkom.
Lees meer