Lieve briefjes verzamelen

This is the fundraising page of Rob Pietersen

( Member of team: VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland )

Normal 344fd2d4d351a710915e07f995ff737db35a4892
from € 1.250 (26%)

Wie helpt ons meer vluchtelinggezinnen te herenigen?

 

Zomaar vandaag in onze mailbox: een heel bijzonder, mooi bedankbriefje van een cliënt. ‘Mijn, vrouw, kinderen en ik hebben er geen woorden voor hoe dankbaar wij zijn. Voor jullie hulp en de donatie, die ervoor heeft gezorgd dat ons gezin is herenigd. We zijn zó gelukkig.’

Herenigd en compleet. Compleet gelukkig en dankbaar. Vandaar dat lieve briefje.

Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Maar de bodem van ons VluchtelingenFonds is in zicht. Vandaar deze actie om geld in te zamelen. Om zo nog heel veel lieve bedankbriefjes van herenigde gezinnen te verzamelen.

Lees hier meer over het hoe en waarom wij van Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland (Zuid-Holland & Zeeland) geld nodig hebben om meer gezinsherenigingen tot stand te brengen: https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederlandeen-lief-bedankbriefje-van-een-compleet-gelukkig-gezin

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all donors
26-03-2019 | 23:21 De kosten van een gezinshereniging kunnen enorm oplopen. Advocaat, leges, vliegtickets. Dat kan en mag toch geen reden zijn waarom kinderen niet bij hun ouders kunnen zijn? Doneer nu!
11-03-2019 | 17:18
08-03-2019 | 19:31
06-03-2019 | 13:30
04-03-2019 | 15:38
View all

De vlag kan uit in Katwijk

27-03-2019 | 11:18 Het gedoe rond het Kinderpardon zorgde jaren voor stress en ongenoegen. Nu is het tijd voor feest. De eerste verblijfsvergunningen druppelen binnen… In de mailbox: bericht uit Katwijk van collega Josianne Houben ‘Hoi allemaal, De vlag is uit! 2 gezinnen, uit Azerbeidzjan hebben verblijfsvergunning gekregen!’ Er vloeiden tranen, ook bij onze Teamleider in de gezinslocatie. ‘Ik ken één van die gezinnen al tien jaar. Van toen ik hier als vrijwilliger begon. Ik heb het gezin bijgestaan met de asielprocedure en later zijn collega’s met hen bezig geweest met terugkeer, maar dat liep op niets uit. We hebben heel erg gehoopt dat dit gezin in aanmerking zou komen voor het Kinderpardon. We hebben met z’n allen enorm meegeleefd, de onzekerheid en spanning hadden ook hun weerslag op ons team. En nu is het ein-de-lijk zover.’ Twee gezinnen uit Katwijk kregen goed nieuws van het COA. Voor al die anderen loopt de spanning nu nog verder op. ‘Het zal wel weer storm gaan lopen op ons kantoor. Hopelijk komt er ook voor al die anderen snel goed nieuws en kunnen we de figuurlijke vlag voorlopig laten hangen’, zegt Josianne. Jouw gift is welkom De hernieuwde aanvragen voor het Kinderpardon kosten 164 euro per persoon. Voor de betreffende gezinnen is dat veel geld. Wij willen niet dat ze zich daarvoor in de schulden moeten steken en betalen tweederde van de leges. Dat geld (in totaal zo'n 28.000 euro) komt uit ons VluchtelingenFonds. De bodem van dat Fonds komt in zicht... Wie helpt er mee?  
Read more