Rondje Nederland in 31 dagen

Mo 'The Messenger' Hersi

Raised

755
151% reached of my target amount €500
Closed You can't donate anymore

Wie helpt mij mee om Nederland weer met elkaar te verbinden? In 31 dagen zal ik een rondje Nederland lopen en mensen weer ouderwets met elkaar in verbinding brengen. Ook ga ik geld ophalen voor VluchtelingenWerk Nederland.

Vandaag de dag zijn wij helemaal afhankelijk van elektronica, internet, tv en radio. Maar er was eens een tijd waar men het nieuws of een boodschap vertelde aan 'The Messenger'. Deze persoon bracht deze boodschap te voet over naar de desbetreffende persoon of plaats. Soms duurde dit wel dagen of zelfs weken. Wij hebben het tegenwoordig natuurlijk een heel stuk makkelijker; we bellen, mailen, appen. We hebben dan ook nog het nieuws op internet, tv en radio. Maar stel dat er een oorlog uitbreekt of een ramp van nationaal niveau en er geen nieuws op internet, tv en/of radio meer beschikbaar was… Hoe gaan we dan te werk? Wij zijn zo afhankelijk van elektronica en elektronica is weer afhankelijk van de beschikbaarheid van stroom. Met de recente black-out in Amsterdam is het al een enorm probleem gebleken. Hoe groot zouden deze problemen zijn als het een nationale stroomuitval betrof?

Daarbij valt het me ook meteen op, dat we als moderne maatschappij op nationaal en wereldwijd niveau heel erg geleefd worden door elektronica. Ik denk vaak na over momenten waar de hele wereld plat ligt zonder elektriciteit. Wat doen we dan?! Hoe gaan we dan met elkaar om? En hoe bereiken we elkaar als we een boodschap willen versturen?

Ik (Mo Hersi) ben geboren in Ethiopië en als vluchteling in de jaren ‘80 met mijn familie naar Nederland gekomen. Er zijn vandaag de dag heel veel misverstanden over vluchtelingen. Ik wil mensen uitdagen om met mij mee te lopen om hen zo te laten zien en voelen hoe zwaar het kan zijn voor een vluchteling. Ik wil graag mensen laten zien hoe goed wij het hebben en hoe moeilijk het is voor vluchtelingen. Zij hebben soms dagen of weken geen contact met vrienden of familie en zijn afgezonderd van de rest van de wereld.


Tegelijkertijd wil ik mensen ook bewust maken van het feit dat er nog erg veel landen gebruik maken van "The Messenger". Deze landen beschikken namelijk niet zo vanzelfsprekend over tv/radio/internet. Daarom wil ik graag een rondje Nederland lopen om zo per stad persoonlijke real life stories van echte mensen door te geven. Dit zal thematisch gebeuren. Per route zal ik mijn vrienden uitnodigen om mee te lopen. Tijdens deze route praten wij over het aan de route verbonden thema. Deze thema’s zal ik ook op mijn sociale media kanalen delen of bespreken wanneer ik al lopende mijn vlogopnames zal doen. Naast mijn vrienden is een ieder die het project een warm hart toe draagt welkom om de routes mee te lopen. Eenmaal aangekomen op locatie wil ik in het plaatselijke theater net als een klassieke dorpsomroeper aka The Messenger mijn opgedane ervaring tijdens de route en de bijbehorende persoonlijke real life stories van echte mensen delen, met de inwoners van de stad of het dorp. Met inschakeling van de lokale en sociale media wil ik ruim van tevoren en op de dag van de route zelf de inwoners uitnodigen om lekker te komen luisteren in het plaatselijke theater. Deze persoonlijke real life stories verzamel ik bij vertrek om door te vertellen op de plaats van aankomst. Deze verhalen zullen wel een link moeten hebben met het thema van de af te leggen route.

Route 
Route 1: Almere - Opperdoes Route 2: Opperdoes - Leeuwarden Route 3: Leeuwarden - Groningen Route 4: Groningen - Dedemsvaart Route 5: Dedemsvaart - Nijmegen Route 6: Nijmegen - Maastricht Route 7: Maastricht - Eindhoven Route 8: Eindhoven- Breda Route 9: Breda- Den Haag Route 10: Den Haag - Amsterdam - Almere Wie helpt mij mee om Nederland weer met elkaar te verbinden?

Alle donaties gaan naar VluchtellingenWerk Nederland.