World Team bij de Vierdaagse RALACA

Dit is de actie van Mohamoud Hersi
van totaal € 500 (20%)

Waarom doen er zo weinig Afrikanen mee aan de Vierdaagse in Nijmegen? Dat vroeg podiumkunstenaar Mo Hersi zich vorig jaar af, toen hij zelf de Vierdaagse liep. Dat kan anders, vindt Mo, en hij ging op zoek naar mensen in zijn netwerk die mee willen wandelen. 'Ik ben niet boos op de organisatie ofzo, iedereen kan meedoen. Ik heb mensen in mijn netwerk echt moeten uitleggen wat dat is, de Vierdaagse. Ik kreeg vragen als: hoelang duurt het en wat kun je winnen?'
Mo Hersi kwam op zijn derde als vluchteling uit Ethiopië in Nederland. Vorig jaar kwam hij in het nieuws toen hij zonder geld op zak 800 kilometer lopend door Nederland aflegde om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen.

Mo Hersi heeft inmiddels een team van wandelaars van wel negentien verschillende nationaliteiten, onder wie vluchtelingen en ex-vluchtelingen.In ons team zitten mensen uit Kameroen, Ghana, Rwanda, Nigeria, Gambia, Sierra Leone, Uganda en Burundi genaamd WORLD TEAM. "Met het team willen we geld inzamelen voor VluchtelingenWerk Nederland en met dat geld willen we vluchtelingen helpen om
sneller te integreren', aldus Mo Hersi

RALACA (bonus)
Het WORLD TEAM heeft natuurlijk ook speciaal swingende liedje. Dat tijdens de Vierdaagse overal gezongen gaat worden. De Betekenis van RALACA is Respect All- Love ALL - Connect All.
Ralaca is nu te bekijken en te beluisteren via
Youtube: https://youtu.be/WUAUgw_sSQY
Spotify: https://open.spotify.com/track/2eziHBSLvhi6BpUh2F67iY

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
19-07-2018 | 10:53 Las over Mo in de kampioen; vond 'm cool dus heb gedoneerd.
14-07-2018 | 11:39