Simone's feestje

Simone Ekkel
from €200 (621%)

Nu toch al de wereld op z'n kop staat, heb ik een verzoekje.


Afgelopen 7 oktober ben ik 40 geworden. Vooraf dacht ik aan de vraag die zou komen "wat wil je voor je verjaardag?" Nu ben ik iemand die dol is op het vieren van mijn verjaardag en meer heeft met leuke dingen doen dan een fysiek cadeau ontvangen.


En toen kwam kamp Moria voorbij op het nieuws. Wat een omstandigheden zeg, ik kan het mij niet eens indenken hoe dat moet zijn. Geen stevig dak boven je hoofd, geen verwarming, geen fijn bed om in te slapen, geen fatsoenlijke douche of toilet, onvoldoende eten of drinken, je onveilig voelen. En dat alles omdat je jouw thuisland hebt moeten ontvluchten omdat het er, om welke reden dan ook, niet veilig genoeg voor je was...


 


Zou daar ook iemand tussenzitten die dit jaar 40 is geworden? Hoe zou die haar verjaardag vieren? Die denkt vast niet aan een cadeau of een taart of wanneer welke visite komt. Die heeft misschien niet eens een dak boven haar hoofd of is niet eens in de nabijheid van familie of vrienden...Ik was al een tijdje vaste donateur voor Vluchtelingenwerk. Hoe mooi zou het zijn als ik onder het mom van mijn verjaardag, samen met vrienden en familie, een steentje bij zou kunnen dragen aan het opbouwen van een nieuw bestaan of zorgen voor een veilig onderkomen? Mijn mooiste cadeau!


Daarom wil ik je bij deze vragen om mij voor mijn 40e verjaardag een cadeautje te geven: een donatie aan Vluchtelingenwerk. Het is zo'n rare wereld de laatste tijd, dat geldt voor ons allemaal, laat staan wanneer je niet in de veiligheid van je familie, vrienden en eigen huis & haard bent...

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€25 15-11-2020 | 09:15
€10 13-11-2020 | 11:16 Omdat het gevoel en wens van Simone me raakte
€50 02-11-2020 | 18:59
€200 02-11-2020 | 16:52 Ik zet me graag in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Werk als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk. Heb met eigen ogen gezien dat de omstandigheden waaronder de mensen leven op de kampen mensonterend zijn, en er geen vooruitzichten zijn op een beter leven. Vorig jaar ben ik twee keer naar Lesbos geweest en heb daar meegewerkt waardoor mijn betrokkenheid alleen maar groter is geworden. En het besef er nog meer is hoe onterecht groot de verschillen zijn in onze samenleving. Alle (fysieke) hulp, steun, donaties, inzet, initiatieven zoals deze zijn meer dan hard nodig om hopelijk eindelijk verandering te brengen in het nu uitzichtloze leven van deze lieve kwetsbare groep mensen.
€10 02-11-2020 | 12:27