Wandelen met een bakkie voor VluchtelingenWerk

Mo Hersi

( Member of team: World team - Bakkie doen )

from €2.000 (173%)

Hoi! Ik ben Mo Hersi, voorzitter van het World Team en ambassadeur van VluchtelingenWerk Nederland. Dit is het vierde jaar dat ik meedoe met de Vierdaagse. Vanwege corona dit jaar geen Nijmeegse Vierdaage zoals we dit gewend zijn maar met dit mooie alternatief kan ik toch wandelen en geld ophalen voor VluchtelingenWerk. Steun jij mij?

Doneer

Wat ga ik doen?

Van 20 tot en met 23 juli loop ik elke dag 20 km. Met een koffieslaapbus toer ik respectievelijk langs Eindhoven, Lent, Wijchen en Nijmegen. Ik start en eindig op hetzelfde punt met mijn wandeling. Na mijn wandeling zet ik met een bijzondere oude brandweerauto die omgetoverd is tot een speciale Bakkie Doen? koffie- en slaapbus koers richting mijn volgende bestemming.

Met deze actie wil ik graag geld op halen voor VluchtelingenWerk Nederland. Daarnaast wil ik ontmoetingen creeeren tussen Nederlanders en vluchtelingen. Daarom nodig ik tijdens mijn wandeltocht onderweg en via social media mensen uit om naar de koffiebus te komen om daar gratis een bakkie te doen en ingesprek te gaan met een vluchteling. De bakkies leveren altijd veel bijzondere, mooie en inspirerende gesprekken op. Hoe meer culturen we met elkaar kunnen verbinden hoe rijker en mooier we Nederland kunnen maken. 

Wie ben ik?

Op 30 maart 1985 werd ik in Dire Dawa, Ethiopië, geboren. Toen de burgeroorlog uitbrak, vluchtten mijn ouders met hun 4 zoons naar Nederland. Ik was toen 3 jaar oud, maar kan me de reis nog goed herinneren; vanaf het aanmelden bij het asielzoekerscentrum tot in de rij staan voor eten, van weer moeten verhuizen tot aan nieuwe vriendjes moeten maken. Samen met mijn broers groeide ik op in het AZC in Slagharen. Daarna vertrokken we naar Dedemsvaart. Ik ben zeer te spreken over hoe mijn familie in die gemeenschap is opgevangen. Dat de hele familie zo goed terecht is gekomen, is te danken aan de hulp van vrienden, buren, kennissen die mijn ouders zo goed hebben geholpen. En aan de gastvrijheid van Nederlanders, voetbaltrainers en scoutingleiders. Volgens mij kan integratie succesverhalen opleveren: mijn broer Youssouf is profvoetballer geworden, mijn jongste broer is bijna afgestudeerd jurist en mijn andere broer werkt als manager, is getrouwd en heeft twee kinderen.

Ik koos zelf voor het podium. Als 32-jarige ben ik ‘inspirerend comedian’. Mijn speeches, vlogs en optredens hebben vaak genoeg een serieuze boodschap. Ik wil laten zien dat mijn afkomst en mijn burgerschap elkaar niet in de weg hoeven te zitten. Ik wil een tegengeluid geven. Ik ben sinds een paar jaar ambassadeur van VluchtelingenWerk Nederland. In Nederland wordt door heel veel vrijwilligers echt heel goed werk verricht als het gaat om hulp aan vluchtelingen. Daar wil ik aandacht voor. Ik wil ze een hart onder de riem steken.

De afgelopen jaren verscheen ik als ‘De verbinder van Nederland’ uit Almere (tegenwoordig Eindhoven) met het World Team bij de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Het is een team met allemaal verschillende nationaliteiten en diversiteiten; wandelaars die allemaal in Nederland woonachtig zijn. Helaas heeft het World Team het afgelopen jaar niet mee kunnen doen vanwege de corona crisis. Toch probeert hij zijn team en andere mensen te inspireren om zichzelf uit te dagen door te gaan wandelen voor vluchtelingen en de verbinding op te zoeken.

Steun mij!

Mocht je  mijn actie willen steunen maak dan nu een donatie over.  Of kom op 21, 22, 23 of 24 juli een bakkie doen. Houd mijn actiepagina in de gaten voor de exacte locaties waar ik te vinden ben.

#Bakkiedoen #MoHersi

Zelf in actie komen

Wil je zelf gaan wandelen voor vluchtelingen? Dit jaar kan iedereen meedoen met de Vierdaagse dus ook jij. Inschrijven gaat heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. 

Start actie

 

 

 

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€15 04-08-2021 | 22:18 Wat een prachtig initiatief!! Heel veel succes!
€50 04-08-2021 | 11:49
€15 30-07-2021 | 17:40
€15 30-07-2021 | 16:43
€15 29-07-2021 | 09:44