Wat een mooie start van de dag!

05 oktober 2019 14:15

Vaak hoor je de heftigste verhalen. Die je niet zomaar een-twee-drie van je afzet. Dan is het werk behoorlijk pittig. Maar soms ook krijg je als medewerker van VluchtelingenWerk de liefste berichtjes die de moeilijkste dagen meer dan goed maken.

Voor collega Anneleen begon de dag geweldig. In haar mailbox trof ze deze foto aan. Een bedankje vanuit Syrië, van Kamar (7) en Abdulkader (6), de kinderen van haar cliënt Ezzat.

Ezzat (42) kwam in oktober 2018 naar Nederland, in juni leerden onze collega’s op AZC Rotterdam - Beverwaard hem kennen. Anneleen hielp hem bij de aanvraag gezinshereniging.

Vandaar dit digitale bedankje van twee kinderen die uitkijken naar de hereniging. Nu nog digitaal vanuit Syrië. Binnenkort hopen Ezzat en Anneleen de kinderen en hun moeder ‘live’ in Nederland te verwelkomen.

Bodem in zicht

Ezzat en Anneleen doen voor het tot stand komen van deze gezinshereniging een beroep op het VluchtelingenFonds. Dat is een potje met donaties van particulieren, bedrijven, organisaties en kerken. Het fonds helpt als statushouders bij de gezinshereniging extreem hoge kosten hebben, of in andere bijzondere, onvoorziene noodgevallen.

Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Al die gezinsherenigingen hebben echter ook tot gevolg dat de bodem van ons VluchtelingenFonds in zicht komt.

Help gezinnen herenigen met een donatie aan ons VluchtelingenFonds. Jouw gift is méér dan welkom.

https://www.actievoorvluchtelingenwerk.nl/actie/lieve-bedankbriefjes-verzamelen/doneren