Een einde aan het eindeloze wachten

21 februari 2020 08:42

De wachttijden in de asielprocedures lopen snel op. Het zorgt voor veel spanning op de asielzoekerscentra. Dat wachten, wachten en nog eens wachten, is fnuikend. En als de procedure dan eindelijk is afgerond en je mag blijven dan volgt soms weer een procedure voor gezinshereniging. De wachttijden voor een beslissing op de hereniging loopt net zoals bij de asielprocedures ook op.


Maar er zijn in al die spanning op het AZC gelukkig ook zeer regelmatig mooie momenten. Die maken het werken daar voor onze collega’s méér dan de moeite waard, zegt Alex Groen, teamleider van AZC Beverwaard in Rotterdam. Deze week kregen ze een heel lief briefje van cliënt Iqbal Molhi die bedankte voor de hulp van Alex en zijn team. Afgelopen week kwam voor hem een einde aan het eindeloze wachten. Zijn vrouw en vier kinderen arriveerden vanuit Jemen op Schiphol.


Die glimlach op de foto van het voltallige, herenigde gezin - gemaakt op Schiphol - is voor onze collega’s in AZC Beverwaard. Maar ook voor onze donateurs. Deze gezinshereniging kon alleen plaatsvinden dankzij financiële steun vanuit ons VluchtelingenFonds, vertelt teamleider Alex Groen: ‘Iqbal had hier, door alle onzekerheid en stress, een lastige start. Het is geweldig dat we hebben kunnen voorkomen dat daar ook nog geldzorgen bij komen. Dat hij zich niet diep in de schulden heeft hoeven te steken om zijn gezin hier te laten komen. De dankbaarheid van dit gezin, willen ik graag delen met de donateurs die dit mogelijk maken.’

 

Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Maar de bodem van ons VluchtelingenFonds is in zicht. Vandaar deze actie om geld in te zamelen. Om zo nog heel veel lieve bedankbriefjes van herenigde gezinnen te verzamelen.

Doneer nu...

 https://www.actievoorvluchtelingenwerk.nl/actie/lieve-bedankbriefjes-verzamelen/doneren