Streefbedrag behaald

Bike To Care

Opgehaald

35.477
112% bereikt van het totaalbedrag € 31.500

Verbind, versterk, verander: steun Refugees in Hospitality

 

In een wereld die voortdurend verandert, staat een baan voor vluchtelingen symbool voor meer dan alleen inkomen. Het is een cruciale stap voor een nieuw begin, (sociale) integratie en een kans om te bouwen aan een toekomst en vooruit te kijken. Daarom slaat De Bruijn in Wijnen Anno 1772 de handen ineen met topchefs en topsommeliers om in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland een verschil te maken met 'Refugees in Hospitality'.

 

Onze missie

Op 10 en 11 juni 2024 bundelen we onze krachten voor een 200 km lange fietstocht door de wijngaarden van Bourgogne. Deze tocht is niet zomaar een rit; het is onze manier om bij te dragen aan werkgelegenheid in de horeca voor mensen die hun thuis hebben moeten achterlaten.

 

Dit evenement wordt georganiseerd door de organisatie Bike to Care, in samenwerking met De Bruijn in Wijnen 1772.

 

Refugees in Hospitality

Door deze actie te steunen, help je ons kansen op werk te creëren binnen de horeca voor vluchtelingen die in Nederland een nieuw bestaan in veiligheid proberen op te bouwen. Werk biedt een financiële basis en daarmee een stap naar onafhankelijkheid. Bovendien geeft het mensen structuur, een sociaal netwerk én de mogelijkheid om hun Nederlands te verbeteren op de werkvloer.

 

VluchtelingenWerk Nederland omarmt dit mooie initiatief graag, met de inbreng van haar expertise en netwerk. Naast de werving van kandidaten via o.a. online matchingplatform RefugeeWork en gemeenten, is een goede begeleiding een kritische succesfactor! Met de opbrengst van deze actie kan VluchtelingenWerk horecaondernemers ondersteunen in die zo belangrijke begeleiding, onder meer door tijdelijk een arbeidscoach te koppelen aan een nieuwe medewerker met een vluchtachtergrond én door het geven van een training 'Interculturele communicatie' aan het bedrijf en/of team.

 

Over Bike to Care

In 2022 heeft Pierre-Henry Gagey van Louis Jadot, samen met zijn Bourgondische vrienden, het event Bike To Care opgericht om geld in te zamelen voor goede doelen gerelateerd aan de horeca en mensen te kunnen ondersteunen of opleiden in deze sector. Het eerste 'Bike to Care' evenement vond plaats in Bourgogne in 2022, gevolgd door een tweede editie in de Bordeaux-regio in 2023. Over deze twee jaar werd een totaal van 600.000 euro opgehaald, welke ten goede kwam aan verschillende goede doelen in meerdere landen.

Hoe kun je bijdragen?

Jouw donatie helpt ons om het 'Refugees in Hospitality'-programma van VluchtelingenWerk Nederland te versterken en uit te breiden. Samen werken we aan een toekomst waarin vluchtelingen nieuwe kansen krijgen in de horeca. Elke bijdrage, hoe klein ook, is waardevol. Samen zorgen we voor verandering. Doneer nu via deze pagina!

 

Wij zetten ons in!

De wielerploeg

Kopman

 • Eric de Bruijn – De Bruijn in Wijnen

Wielerploeg

 • Dick Middelweerd – De Treeswijkhoeve ** in Waalre
 • Soenil Bahadoer – De Lindehof ** in Nuenen
 • Erik Tas – ’t Ganzenest * in Rijswijk
 • Jozua Jaring – Ratatouille * in Haarlem
 • Mario Ridder – Joelia * in Rotterdam
 • Wout Jans – Zoldering * in Amsterdam
 • Thomas Geerlings – Framework
 • Koen van der Plas – SAAM restaurant
 • Jesaja Alberto – De Bruijn in Wijnen
 • Robert Pham – De Bruijn in Wijnen
 • Marianne de Bruijn - De Bruijn in Wijnen