Deel jouw koningsdagopbrengst met vluchtelingkinderen

Campaign is closed You can't donate or start fundraising anymore

Naar een ver en vreemd land vluchten is voor kinderen een traumatische gebeurtenis. Help mee en deel jouw opbrengst van Koningsdag, zodat we samen kunnen zorgen dat vluchtelingkinderen zich in Nederland veilig voelen. Dat ze even geen zorgen hebben.

Geef je ook om vluchtelingkinderen? Kom dan nu in actie!

 Maak een persoonlijke actiepagina aan en laat zien dat jij met Koningsdag in actie komt.

Let op: Je kunt nog wel acties starten, maar we verzenden geen actiepakketten meer (deze komen per post niet meer op tijd aan voor Koningsdag). Je kunt nog wel de speciale actieposter, tips and tricks, en de informatiefolder over onze kindprojecten hier downloaden en ze zelf uitprinten.

 

Dankjewel en heel veel plezier op Koningsdag!

 

Simone Willemse

actie@vluchtelingenwerk.nl

0203467202

1. Bedenk wat jij gaat doen op Koningsdag

Heb je veel ongebruikte spullen in huis en wil je hier graag vanaf? Koningsdag is hèt moment om deze spullen te verkopen. Wil je geen spullen verkopen, dan kun je natuurlijk ook wat anders doen. Denk bijvoorbeeld aan het bespelen van een instrument, het verkopen van een mop of raadsel en het schminken van vrijmarkt bezoekers. Nog meer ideeën zijn: 

  • Versierde cupcakes verkopen
  • Slapend je geld verdienen door op een matje in een slaapzak te gaan liggen met een bordje ‘Help jij me slapend geld te verdienen dit jaar?’
  • Nagels lakken
  • Korte knutselwerkjes maken die je kan meenemen
  • Spelletjes en loterijen waarbij je uitgedaagd wordt
  • Goochelen
  • Jongleren

2. Meld je aan en creëer je eigen actiepagina

Meld je aan en vul de vragen in. Geef je pagina een pakkende naam en geef aan waarom jij je met koningsdag wilt inzetten voor vluchtelingkinderen. Weet je al waar je gaat zitten met Koningsdag? Dan kun je die locatie alvast omschrijven zodat jouw klanten weten waar ze jou kunnen vinden.

3. Deel je actiepagina

Je kunt je eigen actiepagina zo mooi maken als je zelf wilt, met foto's en filmpjes. Via social media, whatsapp en email kun je alvast jouw vrienden en familie uitnodigen om naar jouw koningsdagactie te komen. Het geld dat je op Koningsdag inzamelt voor vluchtelingkinderen kun je op je eigen rekening storten. Via jouw actiepagina kun je dan simpel het bedrag van je bankrekening overmaken via de knop “Doneer nu”.

4. Jouw actie gemist?

Zijn jouw vrienden en familie op koningsdag niet in de buurt, of hebben ze jouw actie gemist? Maar vinden ze jouw actie voor vluchtelingkinderen wel belangrijk? Dan kunnen ze je op jouw actiepagina ook steunen met een gift.

 

Je kunt nog wel acties starten, maar we verzenden geen actiepakketten meer (deze komen per post niet meer op tijd aan voor Koningsdag). Je kunt nog wel de speciale actieposter, tips and tricks, en de informatiefolder over onze kindprojecten hier downloaden en ze zelf uitprinten.

Kinderen van asielzoekers en vluchtelingen kampen vaak met grote zorgen. Mogen zij in Nederland blijven? Hoe gaat het met achtergebleven familieleden en vriendjes? Met deze vragen kunnen ze niet altijd bij hun ouders terecht. Of ze willen hun ouders er niet mee lastig vallen, omdat ze de spanning vaak haarfijn aanvoelen.

VluchtelingenWerk vindt dat kinderen die zoveel hebben meegemaakt, gewoon weer even kind moeten kunnen zijn. Daarom geven we muzieklessen om hun zelfvertrouwen te vergroten en de taalvaardigheid te bevorderen. Ook bieden we de broodnodige ontspanning tijdens onze Kindervakantieweken. Verder kunnen vluchtelingenkinderen op asielzoekerscentra met hun vragen terecht bij gespecialiseerde vrijwilligers. Lees alles over ons werk voor vluchtelingkinderen op vluchtelingenwerk.nl/kind.

View all
€ 15 17-05-2018 | 06:39
€ 39,60 13-05-2018 | 20:50 To: The Unicorn Queens
€ 12 09-05-2018 | 16:54 30% van onze vrijmarktopbrengst voor vluchtelingkinderen!
€ 5 09-05-2018 | 10:22 To: koningsmarkt Assendorperplein het is fijn om ook aan andere mensen te denken
€ 5 09-05-2018 | 10:19 To: Koningsdag Assendorperplein