Wat kun jij als school doen?

Wil je met je school of klas in actie komen voor VluchtelingenWerk, en ben je op zoek naar leuke ideeën? Er is heel veel mogelijk. Speciaal voor scholen hebben we bijvoorbeeld een sponsorloop voor basisscholen ontwikkeld; de VluchtelingenLoop. Tijdens deze sponsorloop komen de kinderen al rennend of lopend langs de verschillende stations die vluchtelingen tegenkomen op weg naar een veilige toekomst in Nederland.

Maar natuurlijk kun je ook op andere manieren actie voeren voor VluchtelingenWerk:

  • Ga een klassenstrijd aan. Laat iedere klas zelf een klein "bedrijfje" verzinnen, waarmee de klas geld gaat inzamelen voor VluchtelingenWerk. Welke klas verzint de beste onderneming?
  • Organiseer een markt op school, waar de kinderen zelf gemaakte koekjes, of oude spulletje kunnen verkopen, waarbij de opbrengst gaat naar VluchtelingenWerk.

Normal c8b2b0522475d76ab5cd66adc788cd1f85fc8ee8

Aanvullend lesprogramma

We hebben verschillende lesprogramma's beschikbaar om meer verdieping te bieden voor de leerlingen. Afgestemd op het juiste niveau verdiepen leerlingen zich in waarom mensen vluchten, wat precies een vluchteling is en hoe Nederland omgaat met vluchtelingen. Het lesprogramma biedt gevarieerde werkvormen en aanknopingspunten voor discussie. Na afloop hebben de leerlingen zelf een mening gevormd over dit zeer actuele onderwerp. Het lesmateriaal is kosteloos beschikbaar.

 Tips en ondersteuning

Natuurlijk willen wij dat jouw actie succesvol is, daarom hebben we tips & trics opgesteld om jouw actie te laten slagen. Ook kun je gebruik maken van promotiemateriaal om jouw actie onder de aandacht van anderen te brengen. En mocht je er niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met Simone Willemse: 020 346 7202, actie@vluchtelingenwerk.nl

 

Start actie