Scholen in actie voor vluchtelingen

Wil je met je school of klas in actie komen voor vluchtelingen? Dat is geweldig!

Wat kun je allemaal doen?

In actie komen kan op veel verschillende manieren. Binnenkort een sportdag? Zet dit in het teken van vluchtelingen en haal met elkaar een mooi bedrag op. Of organiseer een markt op school, waar de kinderen zelfgemaakte koekjes, boeken of andere spulletjes verkopen. Of wat dacht je van een klassenstrijd: laat iedere klas zelf een klein 'bedrijfje' bedenken, waarmee de klas geld inzamelt voor VluchtelingenWerk. Welke klas verzint de beste onderneming?

De eerste stap... jullie actie aanmaken!

Op deze site kan je heel eenvoudig jullie actie aanmaken. Je krijgt dat een eigen actiepagina. Op deze pagina vul je de details van jullie actie in, zoals jullie motivatie, leuke foto's en natuurlijk het streefbedrag dat jullie willen ophalen. Vervolgens deel je deze pagina met zoveel mogelijk familie en vrienden. Zij kunnen doneren aan de klas of school in z'n geheel of rechtstreeks aan een teamlid.

Maak een actie aan

Meedoen aan een bestaande actie

Regelmatig zijn er grote acties waar je als klas of school aan kunt meedoen. Zo kun je voor de zomer geld inzamelen voor de kindervakantieweken en in het najaar geld ophalen voor gezinshereniging

Meedoen aan een bestaande actie

 

Tips en ondersteuning

Om jullie een handje te helpen hebben we handige tips & tricks. Ook kun je gebruik maken van promotiemateriaal om jouw actie onder de aandacht te brengen. Voor vragen kun je altijd even contact opnemen via Simone Willemse: 020 346 7202 of actie@vluchtelingenwerk.nl

Aanvullend lesprogramma

Als je in actie komt is het leuk om ook wat meer te leren over vluchtelingen. Daarvoor hebben we verschillende lesprogramma's beschikbaar. Afgestemd op verschillende niveaus verdiepen leerlingen zich in waarom mensen vluchten, wat precies een vluchteling is en hoe vluchtelingen in Nederland worden opgevangen. Het lesmateriaal is kosteloos beschikbaar.

Normal c8b2b0522475d76ab5cd66adc788cd1f85fc8ee8

 

 

Maak een actie aan