Team de Bruijn in Wijnen

Verbind, versterk, verander: steun Refugees in Hospitality

Raised

6,330
115% reached of total of €5,500

Vanuit De Bruijn in Wijnen Anno 1772 bundelen we onze krachten met de organisatie Bike to Care, topchefs en topsommeliers voor een bijzonder initiatief: 'Refugees in Hospitality'. 

Onder de leiding van kopman Eric de Bruijn, rijden we op 10 en 11 juni een toertocht van 200 km door de prachtige wijngaarden van de Bourgogne. Maar deze tocht is meer dan een sportieve prestatie; we bieden een helpende hand aan vluchtelingen die een nieuw bestaan in Nederland proberen op te bouwen door hen kansen op werk te bieden in de horeca.

Samen met VluchtelingenWerk Nederland, willen we dit waardevolle initiatief opstarten en daar hebben we jouw hulp voor nodig! 

Refugees in Hospitality

Door deze actie te steunen, help je ons kansen op werk te creëren binnen de horeca voor vluchtelingen die in Nederland een nieuw bestaan in veiligheid proberen op te bouwen.  Werk biedt een financiële basis en daarmee een stap naar onafhankelijkheid. Bovendien geeft het mensen structuur, een sociaal netwerk én de mogelijkheid om hun Nederlands te verbeteren op de werkvloer.

VluchtelingenWerk Nederland omarmt dit mooie initiatief graag, met de inbreng van haar expertise en netwerk. Naast de werving van kandidaten via o.a. online matchingplatform RefugeeWork en gemeenten, is een goede begeleiding een kritische succesfactor! Met de opbrengst van deze actie kan VluchtelingenWerk horecaondernemers ondersteunen in die zo belangrijke begeleiding, onder meer door tijdelijk een arbeidscoach te koppelen aan een nieuwe medewerker met een vluchtachtergrond én door het geven van een training 'Interculturele communicatie' aan het bedrijf of team.

Kopman

Eric de Bruijn – De Bruijn in Wijnen

Wielerploeg

Dick Middelweerd – De Treeswijkhoeve ** in Waalre
Soenil Bahadoer – De Lindehof ** in Nuenen
Erik Tas – ’t Ganzenest * in Rijswijk
Jozua Jaring – Ratatouille * in Haarlem
Mario Ridder – Joelia * in Rotterdam
Wout Jans – Zoldering * in Amsterdam
Thomas Geerlings – Framework
Koen van der Plas – SAAM restaurant
Jesaja Alberto – De Bruijn in Wijnen
Robert Pham – De Bruijn in Wijnen
Marianne de Bruijn - De Bruijn in Wijnen

Over Bike to Care

In 2022 heeft Pierre-Henry Gagey van Louis Jadot, samen met zijn Bourgondische vrienden, het event Bike To Care opgericht om geld in te zamelen voor goede doelen gerelateerd aan de horeca en mensen te kunnen ondersteunen of opleiden in deze sector. Het eerste 'Bike to Care' evenement vond plaats in Bourgogne in 2022, gevolgd door een tweede editie in de Bordeaux-regio in 2023. Over deze twee jaar werd een totaal van 600.000 euro opgehaald, welke ten goede kwam aan verschillende goede doelen in meerdere landen.