In actie voor gezinshereniging

08 September 2020 14:08

Momenteel zitten honderden achtergebleven gezinsleden met goedkeuring voor gezinshereniging vast in (onveilige) gebieden vanwege gesloten ambassades door het coronavirus. Dit zorgt voor veel extra stress en onzekerheid bij vluchtelingen.

Vluchtelingen die door hun vlucht gescheiden zijn geraakt van hun gezin, willen niets liever dan hun geliefden in hun armen sluiten. Gezinnen zijn vaak jaren van elkaar gescheiden door de lange wachttijden van de asielprocedure en gezinshereniging. Het lange wachten veroorzaakt veel stress bij vluchtelingen die zich zorgen maken om de veiligheid van hun dierbaren.

VluchtelingenWerk doet er alles aan om achtergebleven gezinsleden zo snel mogelijk hun visum te kunnen laten afhalen zodat ze kunnen verder reizen naar Nederland en herenigd kunnen worden. 

Gezinshereniging is een langdurig en kostbaar proces, waarbij we jouw steun hard nodig hebben. Wil jij ook helpen? Zet dan een actie op om geld in te zamelen voor het samenbrengen van verscheurde gezinnen. Pas als ze samen zijn en geen angst meer hebben voor het leven van hun kinderen, kunnen ze hun leven weer opnieuw opbouwen.

Help ook mee en breng verscheurde gezinnen weer bij elkaar!

Start actie