Een vakantie voor gevluchte kinderen

Zamel geld in voor de Kindervakantieweken en zorg dat vluchtelingkinderen ook kunnen genieten van een weekje vakantie.

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Terwijl afleiding juist voor hen zo ontzettend belangrijk is. Help jij hen even ontsnappen aan het leven op een asielzoekerscentrum of hun zorgen thuis?

Maak een actie aan

 

Geweldig dat jij wilt helpen om kinderen van vluchtelingen een week op vakantie te laten gaan. Op deze plek vind je een paar ideeën hoe jij geld kunt inzamelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een toffe actie bedenken.

  • Verzamel statiegeldflessen en doneer het statiegeld

 Vraag je familie, vrienden en buren om je actie te steunen. Ook zij kunnen hun statiegeld aan jouw actie doneren. Maak er een wedstrijdje van wie het meeste statiegeld kan inzamelen.

  • Doe klusjes voor geldAfbeeldingsresultaat voor heitje voor karweitje

 

  • Verkoop koekjes of iets anders lekkers

Je kunt je eigen gebakken koekjes bijvoorbeeld verkopen in de buurt, op school of op het werk (van je ouders). Maak met je telefoon een promotiefilmpje waarin je verteld hoe lekker jouw koekjes zijn en hoeveel ze kosten. Deel dit filmpje op je eigen actiepagina via Whats app en vraag vrienden en familie de koekjes te kopen.

  • Organiseer op school een markt waar je spulletjes kunt verkopen

Blijven er bij jullie op school ook altijd zoveel gevonden voorwerpen over aan het einde van het jaar? Verkoop deze dan op de markt. Vraag ouders en kinderen op school om spullen aan te leveren voor de markt. Verzin leuke spelletjes waar je tegen betaling aan mee kunt doen. En natuurlijk kun je ook overheelijke limonade en suikerspinnen verkopen.

  • Organiseer met je klas een sponsorloop

Speciaal voor de basisschool hebben we een sponsorlooppakket ontwikkeld. Tijdens de 'VluchtelingenLoop' kom je al rennend of lopend langs de verschillende stations die vluchtelingen tegenkomen op weg naar een veilig toekomst in Nederland.

VluchtelingenLoop

Op 20 juni 2019 is het Wereldvluchtelingendag. We vragen dan extra aandacht voor vluchtelingen. Daarom vragen we jullie ook juist om op deze bijzondere dag in actie te komen en geld in te zamelen voor de Kindervakantieweken. Maar jouw actie kan en mag natuurlijk ook op ieder ander moment.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je op deze dag nog iets anders doen, kom dan naar 1 van onze Bakkie Doen? locaties. Op verschillende plekken door heel Nederland gaan vluchtelingen de straat op om kopjes koffie uit te delen aan voorbijgangers.

'Bakkie Doen?' 2019

Het gevoel krijgen dat je erbij hoort draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland. En dat begint vaak met iets ‘simpels’ als samen een kopje koffie drinken. Op Wereldvluchtelingendag schenken vluchtelingen kopjes koffie en delen ze hun verhalen met voorbijgangers. Dit jaar werkt VluchtelingenWerk hiervoor opnieuw samen met Connexxion en het Humanity House in Den Haag. De actie wordt ook ondersteund door de NS. 

Waar worden bakkies uitgedeeld?

In samenwerking met Connexxion wordt in Hilversum een heus pop-up cafe neergezet. Een oude Connexxion bus is dan omgetoverd tot Bakkie Doen café. In Zaandam wordt de Bakkie Doen actie opgeluisterd door een pop-up koffiebakfiets.  Verder zijn we te vinden op de NS stations: Amsterdam Bijlmer, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Zwolle Centraal. En het Humanity House in Den Haag organiseert een heus Bakkie Doen festival.

Bakkie Doen?