Doe mee met de VluchtelingenLoop

Doe mee met de VluchtelingenLoop! - Sponsorloop voor (basis)scholen

Vluchten uit een onveilig land, leven in een asielzoekerscentrum: waar krijg een vluchteling allemaal mee te maken? Ontdek het tijdens de VluchtelingenLoop! Doe mee en zamel geld in voor VluchtelingenWerk.

Aanvullend lesprogramma

Voor de groepen 7 en 8 is er ook een aanvullend lesprogramma beschikbaar. Afgestemd op het juiste niveau verdiepen leerlingen zich in waarom mensen vluchten, wat precies een vluchteling is en hoe Nederland omgaat met vluchtelingen. Het lesprogramma biedt gevarieerde werkvormen en aanknopingspunten voor discussie. Na afloop hebben de leerlingen zelf een mening gevormd over dit zeer actuele onderwerp. Het lesmateriaal is kosteloos beschikbaar.

 

actie@vluchtelingenwerk.nl

Simone Willemse (020)3467202

Kristel Meeuwissen (020)3467375

De VluchtelingenLoop is een sponsorloop voor (basis)scholen. Tijdens de VluchtelingenLoop kruipen de kinderen in de huid van een vluchteling. Al rennend of lopend komen ze langs de verschillende stations die vluchtelingen tegenkomen op weg naar een veilig toekomst in Nederland. De reis en de asielprocedure zijn complex. Daarom is deze vereenvoudigd naar vier onderdelen: (1) de vlucht, (2) het vragen om bescherming in Nederland, (3) het verblijf in een asielzoekerscentrum en uiteindelijk (4) het verhuizen naar een eigen huis. Bij het passeren van elk onderdeel krijgen de kinderen een stempel op een stempelkaart.

We hebben een pakket samengesteld om de VluchtelingenLoop te ondersteunen. Wanneer u met de klas een actie start voor de VluchtelingenLoop krijgt u de volgende onderdelen toegestuurd:

  • Per kind 1 informatiefolder voor ouders en kinderen
  • Per kind 1 plaktatoeage die kinderen kunnen dragen tijdens het rennen (tijdelijk niet leverbaar!)
  • Per kind 1 stempelkaart
  • Per kind 1 oorkonde (de namen van de deelnemers kunt u zelf invullen)
  • 2 promotieposters

De overige onderdelen van het pakket kun u downloaden in het menu onder het kopje ´Downloaden´:

  • Persbericht
  • Registratieformulier
  • Aankondigingsbrief voor ouders
  • U kunt de kinderen laten sponseren via de actie, of gebruik maken van het sponsorformulier en dan het geld in een keer overmaken op de actie.