Mark on the road for World Team!

Mark Peters

( Member of team: World Team )

Fundraising page closed You can't donate anymore
from € 300 (3%)

In 2020 vieren we in Europa 75 jaar vrijheid. Tussen 80 en 75 jaar geleden lag de wereld in puin. Grote groepen mensen werden vervolgd, uitgebuit en uitgemoord om wie ze waren. Gewoon vanwege hun f*cking religie! Het was waanzin, het blijft waanzin. 

Ten tijde van die oorlog zetten velen zich in om de bedreigde mensen te steunen, te verbergen, niet te verklikken. Hulde aan hen die die moed hadden! 

Grote groepen mensen vluchtten in die tijd van waanzin zonder nadenken en zonder bezit naar waar dan ook. Als het maar veilig was. 

Op 4 mei herdenken we nog steeds in Nederland de absurditeit van alle aspecten van de Tweede Wereldoorlog. En elke keer herhalen we braaf: "Nooit meer."

Maar, is de oorlog op een andere plek in de wereld in volle gang en trekken grote groepen onschuldige mensen eveneens "naar waar dan ook, als het maar veilig is", dan slaat de twijfel toe. "Kunnen we dit wel aan?" "Dit is niet ons probleem."

We zijn in het voorjaar van 2020. De vluchtelingencrisis is weer in volle gang. De Europese Unie heeft de sleutel van zijn buitengrenzen uit handen gegeven en ontloopt hiermee haar verantwoordelijkheid om vluchtelingen naar rato en op fatsoenlijke wijze op te vangen. 

En nog erger. Onschuldige families die op weg zijn naar "waar dan ook, als het maar veilig is", worden in hun overtocht belemmerd. Met stokken en schoten weggejaagd. Het is beschamend! Europa is vergeten in welke staat het nog maar 75 jaar geleden zelf verkeerde.

Ik vind het belangrijk dat VluchtelingenWerk Nederland zich inzet om Nederland en de Europese Unie op hun verantwoordelijkheid te wijzen en tegelijkertijd alles doet om vluchtelingen bij te staan om zich zo vlug mogelijk thuis te voelen in Nederland met respect voor hun persoonlijke verhaal. Zo worden vluchtelingen mensen die de rust en veiligheid vinden en daarnaast op een positieve wijze hun bijdrage leveren aan Nederland. 

De Nijmeegse Vierdaagse is een enorm verbindend evenement met vele deelnemers uit verschillende landen. Het World Team zet zich in om mensen te laten deelnemen uit landen die nog niet deelnamen. Die mengen we dan weer met een groep mensen van allerlei pluimage en zo krijgen we een prachtig World Team. Voorts geeft het team mensen de kans om elkaar te leren kennen, samen de wandeling te beleven en mensen te verbinden. 

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met het World Team en voorwaar, het was mijn mooiste editie. Wat een prachtige groep, wat een verbinding, wat een mooie uitwisseling van ervaringen!

Om deze redenen kies ik dit jaar weer voor het World Team en VluchtelingenWerk Nederland!

Steun jij mij ook? Alvast bedankt! 

#75jaarvrijheid #verbinding #ralaca #iwalkforlove

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 10 15-03-2020 | 19:04