Huis Raad: gun een ander een thuis

Nanna Rodrigues de Miranda
Qr
from € 2.000 (32%)

"Mijn naam is Nanna Rodrigues de Miranda. Ik wil vluchtelingen helpen zich ook hier in Nederland thuis te kunnen voelen.

Mijn familie is zelf ook ooit vluchteling geweest en ook al is dat eeuwen geleden, mijn Joodse achternaam herinnert me daar nog dagelijks aan. Zo kwam mijn overgrootopa uit een diamantbewerkersgezin. Zijn voorouders waren Sefardische Joden uit Portugal die zich in eigen land niet veilig voelden en naar Amsterdam trokken. Hij wist als geen ander hoe moeilijk het was om als Joodse diamantslijper een menswaardig bestaan op te bouwen. Hij heeft er later ook alles aan gedaan om voor Amsterdamse arbeiders betere huisvesting en voorzieningen te creeren. 

Enige generaties later trouwt zijn achterkleinkind met een Indo. Ook nu weer een buitenlands stukje geschiedenis dat wordt toegevoegd aan het heden: jonge en oudere Indische mensen die in de jaren 50 en 60 kozen voor een bestaan in Nederland en met de boot naar Nederland vertrokken. Ik geloof niet dat er ook maar een Nederlander is die geen buitenlandse familiegeschiedenis heeft." 

Koop een item uit mijn huisraad 

In mijn huis staan spullen die ik best kan missen en die een tweede leven verdienen. Met de verkoop en opbrengst van een deel van mijn huisraad steun ik deze actie. Bovendien maak ik een ander blij en voorkom ik dat spullen onnodig weggegooid worden. Op deze manier hoop ik iets positiefs bij te dragen voor een ander. Wil je mij hierbij helpen en ben je benieuwd naar mijn aanbod? Klik dan hier voor een overzicht van de huisraad die ik verkoop. Het bedrag wat je mij betaalt, maak ik vervolgens middels een donatie op deze pagina over naar VluchtelingenWerk. 

Op een andere manier bijdragen? Doneer een deel van je eigen verkoopopbrengst

Wil je mijn actie steunen maar zit er geen passend item voor je bij? Misschien heb jij zelf recent iets verkocht of ben je van plan binnenkort iets te gaan verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats of via Vinted waarvan je (een deel van) het bedrag kan missen. Door dit bedrag te gebruiken voor een donatie op deze pagina draag jij ook een steentje bij aan mijn actie. Je maakt er veel vluchtelingen blij mee!

Uiteraard is het ook mogelijk om mijn actie te steunen door een donatie te doen op deze pagina. Alle beetjes helpen om vluchtelingen in Nederland een nieuwe toekomst te kunnen geven.

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€ 11 19-08-2021 | 14:58
€ 85 29-04-2021 | 16:37
€ 25 27-03-2021 | 16:18
€ 20 27-03-2021 | 15:20
€ 25 22-03-2021 | 23:35