Help mee doneer! World Team loopt 4daagse Nijmegen voor Vluchtelingen!

Mo Hersi

( Member of team: World Team  )

Raised

1.005
100% reached of my target amount €1.000
0% Achieved from my goal 200 km

We hebben allemaal vooroordelen maar, hoe je er mee om gaat is bepalend of je wel of niet in verbinding komt. 

Want hoe is het om je land te moeten ontvluchten omdat je niet langer kunt blijven? Een vraag die met de oorlog in Oekraine actueler is dan ooit. Maar ook uit andere landen zijn mensen op de vlucht en zoeken in Nederland bescherming. Verbinding met Nederlanders is voor deze vluchtelingen heel belangrijk. Zo leren ze de taal en hun weg vinden in een nieuwe omgeving. 

Als kind vluchtte ik uit Ethiopië met mijn famillie en liep in 2017 voor het eerst mee met de Vierdaagse. Ik zag heel veel vlaggen, maar miste de vlaggen van de Afrikaanse landen. “De Nijmeegse Vierdaagse is een oer-Hollands en verbroederend evenement, maar mijn Afrikaanse broeders deden niet mee. Dat moest veranderen, dacht ik toen.” Daarom richtte ik in 2018 de vereniging ‘het WorldTeam’ op om meer diversiteit en inclusie bij Nijmeegse Vierdaagse te kunnen brengen.

“De Vierdaagse kent veel nationaliteiten, maar er mocht wel wat meer kleur in komen.” Mede dankzij de deelname van het World Team had de 102de editie van de Vierdaagse een recordaantal nationaliteiten. “Maar liefst 84, om precies te zijn.”

Net zoals voorgaand jaren loop ik dit jaar weer mee met De Nijmeegse Vierdaagse samen met ons #WorldTeam. We willen nog meer verbinding tot stand brengen, daarom doen er dit jaar naast de mensen met een bi-culturele achtergrond ook Nederlandse mensen mee om zo het meest kleurrijker team te vormen. Bovendien zamelen we zoals elk jaar weer geld in voor het goede doel VluchtelingWerk Nederland. Het World Team bestaat nu 5 jaar en in deze 5 jaren hebben we gezamenlijk al bijna 20.000 Euro binnengehaald voor VluchtelingenWerk Nederland. Maar zoals jullie weten staat er weer de nieuwe vierdaagse Nijmegen Editie voor de deur namelijk Editie 104 en wij zijn als World Team alweer helemaal enthousiast.

Met mijn actie help ik mensen die alles achter hebben moeten laten wat hun lief is op zoek naar veiligheid en zamel ik geld in voor oa: - Kinderprojecten als de kindervakantieweken en Time4you - Samenbrengen van verscheurde gezinnen - Individuele begeleiding bij de integratie in Nederland, zoals het leren van de taal, het wegwijs maken in de samenleving en begeleiding naar werk - Aandringen bij de politiek op een humaner beleid in Nederland en Europa Help je mee door mijn actie te sponsoren?

Dank je wel!!!

 

Vriendelijke groet,

Mo Hersi