Kom 'coronaproof' in actie

from €10.000 (1%)

Geweldig dat jij in actie komt om geld in te zamelen voor vluchtelingen! Ook vanuit huis kun jij een leuke actie opzetten waarmee je donaties kunt binnenhalen.

Kom nu in actie en maak je eigen actiepagina aan!  


Vluchtelingen en hun kinderen in asielzoekerscentra (azc) worden hard getroffen door de pandemie. In de azc's leven mensen dicht op elkaar in kleine ruimtes. 'Social distancing' is er nauwelijks mogelijk. Naast de zorgen die dat met zich meebrengt, halen de huidige quarantaine-maatregelen ook vervelende herinneringen boven. Want in het land van herkomst moesten vluchtelingen uit veiligheidsoverwegingen vaak binnen blijven. Daarnaast zorgen de oplopende wachttijden, het lot van achtergebleven gezinsleden en uitgestelde gezinshereniging voor veel stress.

 

Wat kun jij doen voor vluchtelingen?

Verzin een een toffe actie die je vanuit huis kunt doen en waarmee je donaties kunt binnenhalen. Doe bijvoorbeeld mee aan Woningsdag, hou zo lang mogelijk een bal hoog en vraag voor elke minuut een bijdrage of ga een challenge aan om piano te leren spelen. Iedereen die jou hierbij financieel steunt mag online meekijken bij jouw eerste pianoconcert. Het maakt niet uit wat je doet. Elke bijdrage telt!

 

Ja, ik kom in actie

 

We wensen je veel succes en plezier met je actie. En dankjewel dat vluchtelingen ook in deze moeilijke tijden op jou kunnen rekenen!

 

TIP! Sinds kort is het ook mogelijk om jouw vrienden en familie een tikkie te sturen. Dit maakt het nog makkelijker om geld in te zamelen.

 

 

 

 

 

Wil je graag wat doen, maar weet je nog niet zo goed wat? Hieronder staan een aantal voorbeeldacties die jou kunnen inspireren voor jouw eigen actiepagina.

 

1. Doneer een gedeelte van jouw Woningsdagopbrengst

Koningsdag wordt Woningsdag. Heel jammer natuurlijk dat de vrijmarken zijn afgelast maar gelukkig zijn er veel lokale initiatieven om je oude speelgoed, zelf gebakken koekjes en andere leuke spulletjes en lekkere dingen online te verkopen. Verleid mensen om iets van jou te kopen door aan te geven dat ze met hun aankoop ook een bijdrage leveren aan een goed doel.

 

2. Organiseer een sportieve challenge

Daag jezelf sportief uit door bijvoorbeeld 250 keer achter elkaar touwtje te springen en laat je voor je bijzondere prestatie sponsoren door familie en vrienden.  

 

3. Organiseer een online concert, dansvoorstelling of voorleessessie

Kun jij goed zingen, dansen of voorlezen? Organiseer dan een online optreden en vraag mensen die jouw optreden willen bijwonen om een symbolisch entreebedrag. Dit bedrag kun jij dan doneren aan VluchtelingenWerk.

 

 

4. Jarig of iets anders leuks te vieren?

Ben je jarig of is er een andere reden voor een feestje? Organiseer een online houseparty of virtuele borrel en vraag je gasten om een donatie in plaats van een cadeau.

  

5. Knip je haar en doneer de kapperskosten

Je haren blijven maar groeien, maar je kunt natuurlijk niet naar de kapper. Dan kun je niets anders dan het zelf (of door iemand uit je gezin) te knippen. Neem jij het risico op een bad hairday en ga jij deze uitdaging aan? Doneer dan de uitgespaarde kapperskosten. Vraag je vrienden ook deze uitdaging aan te gaan. Wie weet is 1 van jullie wel een kniptallent, of zijn jullie voorlopers in de nieuwste haartrends.

Geknipt en/of verknipt - Stijnzijn

6. Bedenk zelf een leuke actie

Ook kun je natuurlijk zelf een leuke actie bedenken. Denk hierbij wel aan het naleveren van de maatregelen van het RIVM ivm social distancing: zoveel mogelijk binnen blijven en 1,5m afstand houden.

 

 

We wensen je veel succes en plezier met je actie! En dankjewel dat vluchtelingen ook in deze moeilijke tijden op jou kunnen rekenen!

 

 

 

View all
€25 27-10-2020 | 07:02 To: Keep going
€5 26-10-2020 | 22:36 To: Keep going
€15 26-10-2020 | 22:32 To: Keepgoing Vluchtelingen een nieuwe kans geven werken we elke dag voor!
€3 26-10-2020 | 22:29 To: Keep going
€2,50 15-10-2020 | 22:16 To: KeepGoing